Slide thumbnail

"De werkzaamheden zijn afwisselend en daarom nooit saai!"

Yvette - Gastvrouw

Slide thumbnail

"De werkzaamheden zijn afwisselend en daarom nooit saai!"

Yvette - Gastvrouw

Interview Yvette / Gastvrouw

Stel jezelf even voor…
Mijn naam is Yvette, 31 jaar en ik woon in Limmen. Sinds september 2016 ben ik werkzaam bij Hotel Akersloot.

Hoe is je loopbaan tot nu toe geweest?
In 2016 ben ik de opleiding zelfstandig werkend gastvrouw niveau 3 gestart aan het Horizon College waarbij ik opzoek ging naar een leerbedrijf. Al snel kwam ik terecht bij Hotel Akersloot nadat ik goede verhalen had gehoord. Van der Valk Akersloot is een vooruitstrevend bedrijf waar je veel kunt leren. Ik heb deze opleiding op een fijne manier kunnen doorlopen en afronden.

Na het afronden van mijn opleiding tot zelfstandig werkend gastvrouw heeft Van der Valk Akersloot mij aangeboden om een interne Valk opleiding te volgen: leidinggevende niveau 4. Ik heb hier even over getwijfeld omdat ik net mijn niveau 3 afgerond had maar ik zou gek zijn als ik die kans niet met beide handen zou aanpakken. Dat is wat ik zo mooi vind aan Van der Valk; zij vinden het belangrijk dat hun personeel zich blijft ontwikkelen. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook qua zelfontwikkeling. Deze Valk opleiding heb ik ook behaald en daar ben ik best een beetje trots op!

Wat doe je zoal op een werkdag?
Nadat ik ben ingeklokt kijk ik in welke wijk ik sta ingedeeld en vanaf dat moment begint mijn werkdag. Een werkdag bestaat onder andere uit het ontvangen van gasten, het maken en serveren van drankjes, borden uitruimen, bestek poleren en zorgen dat je werkomgeving geordend en schoon blijft. Maar ook een fijne sfeer creëren voor je gasten mag uiteraard niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan het aansteken van de kaarsjes, netjes en zorgvuldig te werk gaan en tot slot beleefd en met een glimlach de gasten benaderen.

Wat maakt het werk voor jou zo leuk?
Het de gasten naar hun zin maken en ze tevreden stellen. Als dit geslaagd is en daar wordt een compliment over gemaakt dan geeft dat een voldaan gevoel. Jij hebt hun avond net even iets aangenamer gemaakt en dat is waar je het allemaal voor doet. Qua handelingen komt er best wat bij kijken maar dat maakt het juist zo leuk. De werkzaamheden zijn afwisselend en daarom nooit saai!

Wat is het leukste, gekste, vreemdste of mooiste wat je hebt meegemaakt?
Er zijn zoveel dingen die je meemaakt, eigenlijk teveel om op te noemen. Maar als ik aan één van de leukste momenten van Van der Valk denk, dan denk ik aan onze personeelsfeesten. Deze worden altijd super verzorgd en groots gevierd met een thema. Ik kijk er elk jaar weer naar uit als het zover is!