Slide thumbnail

"Ik vind het werk leuk omdat je elke dag weer andere mensen tegen komt."

Romy - Front Office medewerkster

Slide thumbnail

"Ik vind het werk leuk omdat je elke dag weer andere mensen tegen komt."

Romy - Front Office medewerkster

Interview Romy / Receptie

Stel jezelf even voor…
Hoi ik ben Romy, 21 jaar oud en werkzaam bij de receptie

Hoe is je loopbaan tot nu toe geweest?
Ik heb de opleiding Horeca ondernemer manager gedaan waarbij ik verschillende stages heb gedaan zowel in het restaurant als in een hotel. Daarnaast heb ik vanaf mijn 15e altijd bijbaantjes gehad in restaurants. Na het afronden van mijn opleiding bleef ik bij mijn laatste stage plek in Haarlem werken waarbij ik een combinatie deed van restaurant en receptie. Toen kwam ik er achter dat ik toch wel graag alleen bij de receptie wilde werken en dat doe ik nu full time sinds juli 2022 bij Van der Valk in Akersloot.

Wat doe je zoal op een werkdag?
De dag begin je met een korte overdracht met de collega’s van de vorige dienst, hierin bespreek je of er nog bijzonderheden zijn of dat er iets belangrijks is gebeurd. Daarna pakken we de takenlijst erbij die je bij elke dienst hebt en die werken we gedurende de shift af. Tijdens de dienst beantwoord je de mail, de telefoon en help je de gasten die aan de balie komen inchecken of uitchecken en je helpt ze met eventuele vragen. Aan het einde van je dienst geef je de belangrijke dingen weer door aan je collega’s van de volgende shift.

Wat maakt het werk voor jou zo leuk?
Ik vind het werk leuk omdat je elke dag weer andere mensen tegen komt. Ook al heb je dagelijks dezelfde taken is toch elke dag heel verschillend omdat je verschillende diensten werkt en bovendien zijn alle gasten anders en elke dag krijg je wel weer andere vragen.

Wat is het leukste, gekste, vreemdste of mooiste wat je hebt meegemaakt?
Het mooiste wat ik heb mee gemaakt is dat mensen door een lekkage thuis een tijdje bij ons in het hotel overnachten en dat ze elke dag een leuk praatje kwamen maken en ons up to date hielden over het huis, hoe het was met de lekkage en over wat ze in het weekend hadden gedaan bijvoorbeeld. Ze voelde zich bij ons in het hotel echt thuis en dat gaf mij een fijn gevoel.