Slide thumbnail

"Soms voelt het niet eens als werken."

Roel - Restaurantmanager

Slide thumbnail

"Soms voelt het niet eens als werken."

Roel - Restaurantmanager

Interview Roel / Chef

Stel jezelf even voor…
Mijn naam is Roel. Ik ben 24 jaar en woon in Uitgeest. Ik werk nu 6,5 jaar bij Van der Valk Akersloot en daarnaast studeer ik Creative Business aan de Hoge school Inholland.

Hoe is je loopbaan tot nu toe geweest?
Ik ben sinds mijn 18e werkzaam bij Van der Valk. Ik ben begonnen als luikloper en via verschillende functies ben ik in 3 jaar doorgegroeid naar de functie restaurantmanager/assistent-bedrijfsleider. Deze functie noemen we intern ook wel ‘Chef’.

Wat doe je zoal op een werkdag?
Ik ben ‘sluit Chef’. Dit houdt in dat ik de avond shift loop en daarbij de eindverantwoordelijke ben. Ik zorg ervoor dat alles in goede banen loopt, dat alle kelners aan het werk zijn en ik ondersteun de kelners bij hun werkzaamheden. Daarnaast zorg ik ervoor dat alles goed wordt schoongemaakt en dat alles netjes wordt achter gelaten voor de volgende dag. Bovendien zorg ik dat in het hotel alles goed verloopt. Mocht er overlast plaatsvinden of als er dingen gebeuren die niet zijn toegestaan dan ga ik daar op af maar ook als gasten problemen ondervinden met faciliteiten in de kamer bied ik hulp en uitleg aan.

Wat maakt het werk voor jou zo leuk?
Wat het werk zo leuk maakt is dat je elke dag wel iets mee maakt, geen werkdag is hetzelfde. Daarnaast werken er heel veel collega’s van dezelfde leeftijd. Hierdoor is het altijd gezellig tijdens en buiten het werk. Soms voelt het niet eens als werken. Dankzij mijn werk bij Van der Valk heb ik nieuwe mensen ontmoet en veel vrienden gemaakt.

Wat is het leukste, gekste, vreemdste of mooiste wat je hebt meegemaakt?
Een van de grappigste dingen die ik heb meegemaakt is dat bij de receptie het brand alarm afging. Zoals gebruikelijk zijn mijn collega’s direct naar de kamer gerend waar het alarm vandaan kwam. Toen zij bij de kamer aankwamen bleek dat daar een stel kippenboutjes aan het braden waren op een elektrische bakplaat. Achteraf moesten we er allemaal heel erg om lachen.